12 Ocak 2021 Salı

MEYHANE PİLAVI

 

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane kuru soğan
3 tane sivri biber
1 diş sarımsak
1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
1 silme tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır, içerisine yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip güzelce kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar, tuz ve küçük doğranmış sarımsak eklenir ve hepsi çevrilir. Yıkanmış olan bulgur eklenip çevrilir ve üzerine kaynamış su eklenir. Önce hızlı ateşte 1 dakika daha sonra ocağın altı kısılıp pilavın suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra pilavın üzeri havlu kağıt ile kapatılıp 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen pilav karıştırılıp servis yapılır. Afiyet olsun.

 
 

Hiç yorum yok: