16 Ocak 2021 Cumartesi

EV PİZZASI



Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı
Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant ( kuru )maya
Çeyrek su bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı tuz
2,5 veya 3 su bardağı un
İçi için:
Sucuk
Salam
Sosu için:
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
1 su bardağı su
Kırmızıbiber
Karabiber
Kekik
Üzeri için:
Kaşar rendesi veya mozarella peyniri
 
Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya karıştırılarak yoğurma kabına alınıp, ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Salçalı sos malzemeleri bir kasede karıştırılır ve kenara alınır.  Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır ve bezeler merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Açılan bezeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine salçalı sos yayılır. Küçük doğranmış iç malzemeleri üzerine serpiştirilir, mozarella peyniri kullanılacak ise oda üzerine serpiştirilir.  Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pizza hamurunun altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir, eğer kaşar peyniri kullanılacak ise kaşar rendesi pizza hamuru pişince serpiştirilir ve kaşar peynirler eriyinceye kadar fırına verilir ve kaşar peynirler eriyince fırından alınır. Pizza dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.  
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok: