Malzemeler:
4 tane yufka
İçi için:
1 kg pırasa
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için zeytinyağı tencereye alınır pırasalar çok
ince doğranır ve tencereye alınıp sotelenir. Baharatlar ve salçalar eklenip
pırasalar yumuşayıncaya kadar sotelenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Böreğin sosu için olan malzemeler bİr kasede çırpılıp
hazırlanır
Yufkalardan 1 tanesi tezgah üzerine serilir, ürerine
hazırlanan sostan kepçe ile dökülür ve fırça yardımı ile yufkanın her tarafına
sürülür. Soğumuş olan içten yufkanın karşılıklı iki kenarına konulur ve kenarlardan
ortaya doğru rulo yapılarak sarılır. Daha sonra ortadan kesilip iki parçaya
ayrılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan başlayarak rulo şeklinde sarılarak
yerleştirilir, diğer parçada etrafına dolayarak yerelleştirilir. Bütün
yufkalara aynı işlem yapılarak tepsiye yerleştirilir. Sostan kalan malzemeye 1
tane yumurta sarısı eklenip çırpılır ve tepsideki böreğin üzerine sürülür. 180 dereceli
fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
10 Ocak 2021 Pazar
PIRASALI KOL BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder