Malzemeler:
3 tane yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
300 gr (5 su bardağı) Hindistan cevizi
Üzeri için:
80 gr sütlü çikolata
Yapılışı: Yumurta akları ve toz şeker geniş bir kaseye alınıp mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra mikser içerisinden çıkarılır ve hindistan cevizi eklenip spatula ile karıştırılır. Hazırlanan karışım 20 dakika buzdolabında bekletilir, daha sonra ister bir kalıp ile, ister tatlı kaşığı ile, isterseniz de dondurma kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Kurabiyeler tepside tamamen soğutulur. Çikolata benmari usulü eritilir ve sıkama poşetine konulup soğuyan kurabiyelerin üzerine istenilen şekilde sıkılır ve tamamen soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder