Malzemeler:
2 tane orta boy
pancar
3 dal yeşil
soğan
1 tutam
maydanoz
1 yemek kaşığı
taze zencefil rendesi
2 tane
yeşilbiber
3 tane yumurta
4 yemek kaşığı
un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
pul biber
1 tane limon
kabuğu rendesi
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Sosu için:
1 su bardağı
süzme yoğurt
1 çay kaşığı
hardal
1 çay kaşığı
zerdeçal
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı
toz kırmızıbiber
Yapılışı: Pancarlar rendelenip geniş bir kâseye konulur, üzerine taze zencefil ve limon kabuğu da rendelenir. Daha sonra diğer tüm malzeme eklenip hepsi karıştırılır. Geniş bir kızartma tenceresine sıvı yağ konulup iyice ısıtılır. Hazırlanan mücver malzemesi kaşık ile ısıtılmış yağın içerisine bırakılıp kaşıkla üzerine hafif bastırılır ve ker iki taraflıda kızartılıp havlu kâğıt üzerine alınır.
Sosu hazırlamak
için tüm sos malzemesi bir kâsede karıştırılır. Kızaran mücverler servis tabağına
dizilir, ortasına da sos kâsesi konulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder