10 Nisan 2019 Çarşamba

PANCAR MÜCVERİ



Malzemeler:
2 tane orta boy pancar
3 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
2 tane yeşilbiber
3 tane yumurta
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tane limon kabuğu rendesi

Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı: Pancarlar rendelenip geniş bir kâseye konulur, üzerine taze zencefil ve limon kabuğu da rendelenir. Daha sonra diğer tüm malzeme eklenip hepsi karıştırılır. Geniş bir kızartma tenceresine sıvı yağ konulup iyice ısıtılır. Hazırlanan mücver malzemesi kaşık ile ısıtılmış yağın içerisine bırakılıp kaşıkla üzerine hafif bastırılır ve ker iki taraflıda kızartılıp havlu kâğıt üzerine alınır.
Sosu hazırlamak için tüm sos malzemesi bir kâsede karıştırılır. Kızaran mücverler servis tabağına dizilir, ortasına da sos kâsesi konulup servis yapılır. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok: