Yarım kemikli tavukgöğsü
2 su bardağı tel şehriye
3 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 tane kapya biber
1 kutu mısır (istenirse)
8 adet kornişon turşu
8 adet kornişon turşu
Sosu:
1 tane limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tencereye 1 litre su ve tavuk eti eklenip güzelce haşlanır ve tavuk etleri çok küçük didiklenir. Başka bir tencereye zeytinyağı konulur ve üzerine tel şehriyeler eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur, üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı da tavuğun haşlandığı sudan konulur, 1 çay kaşığı da tuz eklenip şehriyeler pilav gibi pişirilip demlenmeye bırakılır. Daha sonra dinlenen şehriyeler geniş bir kap içerisine alınır, üzerine didiklenmiş olan tavuk etleri, küçük doğranmış olan kornişon turşu, kapya biber, mısır ve ince doğranmış olan yeşillikler eklenir. Sos malzemeleri bir kase içerisinde karıştırılıp hazırlanan salataya eklenir güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder