1 Nisan 2019 Pazartesi

MANTAR SOSLU ENGİNAR



Malzemeler:
Mantarlı Harç için:
1 paket mantar
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızıbiber
1 tene yeşilbiber
1 bağ ıspanak
1 tane portakal kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, zerdeçal, toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Enginarların Pişirileceği Sos İçin:
8 tane enginar
2 tane kuru soğan
1 tane portakal suyu
1 silme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
Yarım limon suyu, Tuz,

Üzeri için:
8 dilim kaşar peyniri

Yapılışı: Mantarlı harcı hazırlamak için soğan ve yeşilbiber tavaya alınıp üzerine az zeytinyağı gezdirilir ve soğanlar kavrulur. Daha sonra içerisine jülyen doğranmış olan kırmızıbiber eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranmış olan mantarlar da azar azar eklenip sotelemeye devam edilir (mantarlar bir anda eklenmez çünkü mantarlar sulanmasın diye hızlı ateşte sotelenir) 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tane portakal kabuğu rendesi eklenir. Yıkanıp kurulanmış olan ıspanaklar da karışıma eklenir, baharatları eklenip ocaktan alınır.
Enginarların pişirileceği sosu hazırlamak için bir kâseye sıkılmış 1 tane portakal suyu, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 silme yemek kaşığı un eklenip hepsi çırpılıp kenara alınır. Tencereye piyazlık doğranmış olan soğanlar alınır, üzerine zeytinyağı konulup soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra soğanların üzerine enginarlar dizilir, üzerine hazırlanmış olan portakallı sos gezdirilir ve enginarların pişeceği kadar da su konulur. Tenceredeki enginarların üzeri ıslatılmış fırın kâğıdı ile kapatılır ki buharı içerisinde kalsın diye ve tencerenin kapağı kapatılarak enginarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen enginarlar borcama yerleştirilir, tencerenin dibindeki soğanlar da enginarların arsına yayılır. Hazırlanmış olan mantarlı harç enginarların ortalarına paylaştırılır. Üzerlerine de kaşar peyniri konulur ve 180 dereceli fırında kaşar peynirler kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: