Malzemeler:
Hamuru
için:
2 su bardağı
ılık su
1 paket instant
(kuru) maya
1 yemek kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
Aldığı kadar un
İçi
için:
500 gr lor
peyniri
1 tane kuru
soğan
2 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
kimyon
1 yemek kaşığı
kekik
1 çay kaşığı
tuz
1 yemek kaşığı
susam
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için ılık su, şeker ve maya karıştırılıp
ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra tuz ve un eklenip
ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakılır.
İçini
hazırlamak için soğan çok küçük doğranır, içerisine lor peyniri, salça,
baharatlar ve azar azar zeytinyağı eklenip yoğrulur ve kenara alınır.
Mayalanan hamur
15 tane bezeye alınır. Her bir beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine
hazırlanmış olan içten konulup her tarafına gelecek şekilde yayılır. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılıp 200 derce
fırında hamurun altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder