16 Nisan 2019 Salı

KATIKLI EKMEK (ANTAKYA)



Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 paket instant (kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
500 gr lor peyniri
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için ılık su, şeker ve maya karıştırılıp ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra tuz ve un eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
İçini hazırlamak için soğan çok küçük doğranır, içerisine lor peyniri, salça, baharatlar ve azar azar zeytinyağı eklenip yoğrulur ve kenara alınır.
Mayalanan hamur 15 tane bezeye alınır. Her bir beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine hazırlanmış olan içten konulup her tarafına gelecek şekilde yayılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılıp 200 derce fırında hamurun altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: