Malzemeler:
Yarım lahana
2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
2 tane jülyen doğranmış kırmızıbiber
Tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
İçi İçin:
300 gr kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane küçük kapya biber
1 paket kuş üzümü
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar
1 tutam maydanoz
Üzeri İçin:
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Kıymalı içi hazırlamak için soğan biberler az zeytinyağı ile tencereye alınıp güzelce kavrulur. Daha sonra içerisine kıyma eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Baharatları ve salçaları eklenip kavurmaya devam edilir. 1 tutam maydanoz eklenir, en son yıkanmış olan üzümler eklenip kaynamış su eklenerek 5 dakika kadar kaynamaya bırakılır.
Lahanalı karışım için piyazlık doğranmış olan soğanlar ve jülyen doğranmış
olan kapya biberler tencereye alınıp üzerine az zeytinyağı eklenip sotelenir. Daha
sonra lahanalar azar azar eklenip soteleme işlemine devam edilir. Tuz ve karabiber
eklenip lahanalar iyice ölünceye kadar sotelenir. Dikdörtgen bocama lahanalı
karışımın yarısı yayılır, üzerine kıymalı karışımdan yayılır, kalan lahanalı
karışım kıymaların üzerine yayılır. Ara ara 1 yemek kaşığı tereyağı konur. En üstüne
1 tutam maydanoz serpiştirilir. 1 çay bardağı da kaynamış su eklenip 200 dereceli
fırında 30 dakika pişirilir.
1 su bardağı süt ve 2 tane yumurta çırpılır. 30 dakika fırında pişen yemek
dışarıya alınıp üzerine kaşar peynirinin yarısı serpiştirilir, onun üzerine
sütlü karışım yayılır ve tekrardan kaşar peyniri ile boşluklar kapatılır. Yemek tekrardan fırına verilip kaşar
peynirler kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder