Malzemeler:
250 gr
tereyağı
4 su
bardağı un
1 su bardağı
pudra şekeri
4 tane
yumurta sarısı
1 paket
kabartma tozu
2 paket vanilya
1 tane
limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 su bardağı
çekilmiş fındık
Yapılışı: Tereyağı ve 1 su
bardağı un rondoda çekilip yoğurma kabına alınır. İçerisine diğer 3 su bardağı
un eklenip ortası çukur açılır. Ortasına diğer malzemeler eklenip sert bir
hamur yapılır. Hamur buzdolabı poşetine konulup oda ısısında 20 dakika
dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane ile açılıp istenirse su bardağı ağzı ile
istenirse de yuvarlak bir kalıpla kesilip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta akı sürülüp çekilmiş fındığa bulanır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder