14 Nisan 2019 Pazar

SABELE KURABİYE



Malzemeler:
250 gr tereyağı
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
4 tane yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
1 su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı: Tereyağı ve 1 su bardağı un rondoda çekilip yoğurma kabına alınır. İçerisine diğer 3 su bardağı un eklenip ortası çukur açılır. Ortasına diğer malzemeler eklenip sert bir hamur yapılır. Hamur buzdolabı poşetine konulup oda ısısında 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane ile açılıp istenirse su bardağı ağzı ile istenirse de yuvarlak bir kalıpla kesilip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta akı sürülüp çekilmiş fındığa bulanır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun




Hiç yorum yok: