Malzemeler:
Taban
İçin:
2 paket kakaolu
bisküvi
70 gr tereyağı
eritilmiş
Muhallebi
İçin:
1 litre süt
3 yemek kaşağı
un
3 yemek kaşığı
mısır nişastası
1 su bardağı
şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı
kakao
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı
süt (kakaoluyu açmak için)
Yapılışı:
Bisküviler rondodan geçirilir ve 4-5 yemek kaşığı üzeri ayrılır, kalan
bisküvilere eritilmiş tereyağı eklenip tekrardan rondodan çekilir. Yağlı kağıt serilmiş
kelepçeli bir kalıba bisküviler boşaltılır ve üzeri kaşıkla sıkı bir şekilde bastırılır,
en az 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Muhallebiyi
hazırlamak için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır ve sürekli karıştırarak
pişirilir, koyulaşmaya başlayınca 1 paket vanilya eklenir. Muhallebinin yarısı
başka bir tencereye alınır ve içerisine kakao, çikolata konulur ve biraz da süt
eklenerek çikolatanın ve kakaonun içerisine karışması sağlanır, kıvamı beyaz
muhallebi oluncaya kadar süt eklenir.
Dolapta
bekletilen ve donan bisküvinin üzerine 1 dolu kaşık kakaolu muhallebi, 1 kaşık
da beyaz muhallebi olacak şekilde konulur ve tüm muhallebiler bitinceye kadar
aynı işlem yapılır. Daha sonra üzeri düzeltilir ve en üstüne de ayrılan
bisküviden her tarafını kaplayacak şekilde serpiştirilip buzdolabında en az 4
saat kadar bekletilir. Katılaşan muhallebi kalıptan servis tabağına alınır ve
dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder