Malzemeler:
1 tane bütün tavuk
1 tane kuru soğan
750 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
Üzeri için:
Çeyrek çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:Tavuk etleri güzelce yıkanıp düdüklü veya normal tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir, kuru soğan ortadan kesilip tavuk etlerinin üzerini konulur, tuz da eklenip tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen ve soğuyan tavuk etleri çok küçük didiklenip geniş bir kase içerisine alınır. Başka bir kasede yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz karıştırılıp tavuk etlerinin üzerine konulup hepsi karıştırılır. En son ceviz içi de eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır. Bir cezveye ayçiçek yağı ve pul biber konulup ısıtılır ve servis tabağındaki mezenin üzerine kaşık ile gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder