Malzemeler:
1 su bardağı sarı veya kırmızı mercimek
1 tane küçük soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tahin
Yarım limon suyu
Tuz, zerdeçal, karabiber
Üzeri için:
1 tane kırmızı soğan
Tuz, zeytinyağı, toz kırmızıbiber
Yapılışı: Yıkanmış mercimek, yemeklik doğranmış soğan ve 2 su bardağı su tencereye alınır ve arada karıştırarak mercimekler yumuşayana kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz eklenir, en son tereyağı eklenip ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca blenderden geçirilir, ince kıyılmış maydanoz, tahin, baharatlar ve limon suyu eklenip karıştırılır. Kırmızı soğan jülyen doğranır az zeytinyağı ile güzelce kavrulur, toz kırmızı biber eklenir ve ocaktan alınır. Kavrulan kırmızı soğanın yarısı mercimekli karışıma eklenip güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. üzerine kalan kırmızı soğanlı yağ gezdirilir, ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder