1 tane orta boy kereviz
1 tane havuç
1 tutam dereotu
1 çay bardağı ceviz içi
Sosu için:
1 küçük kase süzme yoğurt
1 küçük kutu süzme peynir veya labne peynir
1 dil sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Zeytin yağ, toz kırmızı biber, ceviz
Yapılışı: Kereviz limonla ovulup rendelenir ve tencereye zeytinyağı ilavesi ile alınıp kerevizler sotelenir. Rendelenmiş olan havuç da eklenip sotelemeye devam edilir, ince kıyılmış olan kereviz hesapları ve ceviz içi eklendikten sonra birazcık çevrilir ve soğumaya bırakılır.
Sos malzemeleri bir kasede karıştırılır ve soğumuş olan kereviz karışımı ve ince kıyılmış dereotu eklenir ve hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine cezvede kızdırılmış olan zeytinyağı, toz kırmızı biber ve ceviz gezilerek servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder