26 Mart 2023 Pazar

CEVİZLİ İNCİR TATLISI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
8-9 tane incir(küçük doğranmış)
Muhallebisi için:
1 kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
Islatma suyu:
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı granül kahve (neskafe)
Üzeri için:
Hindistan cevizi
 
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenip mikserle çırpmaya devam edilir. İncirler çok küçük doğranıp karışıma eklenir, ceviz içi de eklenir ve bütün karışım spatula ile karıştırılıp margarin ile yağlanmış dikdörtgen borcama yayılır ve 170 dereceli fırında 35 veya 40 dakika pişirilir. Kek pişerken ıslatma suyu için olan malzemeler bir kâseye alınıp karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca ıslatma suyu ile her tarafı ıslatılır ve çekmesi için bekletilir. Bu arada tatlının muhallebisi hazırlanır. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şeker bir tencereye alınıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen muhallebiye en son vanilya ve tereyağı eklenip tereyağı yedirilinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Daha sonra muhallebiye krem şanti eklenip mikserle çırpılır ve kekin üzerine yayılır. Hindistan cevizi her tarafına gelecek şekilde serpiştirilip buzdolabında bir gece veya en az 3 veya 4 saat bekletilip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: