Bardak ölçüsü:
200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka (500 gr)
125 gr tereyağı
Pastacı kreması sosu için:
2,5 su bardağı süt
1 tane yumurta
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişasta
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Tereyağı bir sütlüğe konulup eritilir. Baklava yufkasının biri tezgâh üzerine serilir, üzerine fırça ile tereyağı sürülür, ikinci yufka üzerine serilir ve onun üzeri de tereyağı ile yağlanır. Yufkaların ikisi birden büzülerek toparlanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ortadan başlanarak gül şeklinde sarılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp tepsideki yufkaların kenarından sarılarak dolanır. Kalan tereyağı hazırlanan yufkaların üzerine fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu arada sos malzemeleri çırpılıp hazırlanır. 35 dakika pişen yufkaların üzerine hazırlanan sos kepçe yardımı ile dökülür ve fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 20 dakika daha fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlı servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri elenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder