24 Aralık 2022 Cumartesi

KÖRİ SOSLU TAVUK



Malzemeler:
1 kg tavuk göğüs ve kalça eti 
10 tane arpacık soğan
1 paket mantar
2 tane patates
Tuz, karabiber
Marine için:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
Yapılışı: Tavuk etleri tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Marine malzemeleri karıştırılır ve tavukların her tarafına yedirilir. Üzeri streç film ile kapatılıp buzdolabında 1 veya 2 saat kadar bekletilir.  Diğer tarafta arpacık soğanlar çok az sıvı yağda kavrulur, daha sonra mantarlar eklenir ve sotelemeye devam edilir. Marine edilmiş olan tavuklar yemeğin pişeceği tencerede her iki tarafı da iyice kızartılır. Sotelenmiş olan arpacık soğanlı mantar karışımı tavukların üzerine yayılır ve küp şeklinde doğranmış olan patatesler de üzerine eklenir ve 1 su bardağı su ilave edilip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra krema  yemeğin üzerine gezdirilerek dökülür ve kısık ateşte krema çekene kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: