10 tane tavuk kalça şiş
Mantar sosu için:
1 paket mantar (400 gr)
1 tane kuru soğan
1 tane köy biberi
2 tane kırmızı kapya biber (közlenmiş)
1 kaç dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Yapılışı: Tavuk etleri dövülerek inceltilir ve tuz, karabiber ile tatlandırılıp 20 dakika kadar bekletilir. Mantar sos için piyazlık doğranmış olan kuru soğan az zeytinyağı ilavesi ile kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış olan biber eklenip onlarda kavrulur. İnce doğranmış olan mantarlar yavaş yavaş eklenir ve sotelemeye devam edilir, tuz, karabiber ve pul biber eklenir, en son közlenmiş ve küçük doğranmış olan kırmızı biber ve maydanoz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Beşamel sos için un ve yağlar bir sütlüğe alınıp unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Süt ilave edip güzelce karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenip ocaktan alınır. Isıtılmış tavaya az zeytinyağı eklenir ve tavuklar tavaya konulup harlı ateşte mühürlenip fırın tepsisine alınır. Tavukların üzerine az beşamel sos yayılır onun üzerine mantarlı sos yayılır, sosun üzerine ince kaşar rendesi konulur, daha sonra kalan beşamel sosun hepsi pay edilir. En son tekrardan ince kaşar peyniri konulur ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder