Kadayıf çıtırı için:
250 gr kadayıf50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema
Yapılışı: Bir tencereye veya geniş bir tavaya tereyağı konulup eritilir. Kadayıflar mutfak makası ile ince kıyılır ve eriyen tereyağın içine konulur, 3 yemek kaşığı şeker de eklenir ve sürekli karıştırarak kavrulur. Kadayıflar renk almaya başlayınca ceviz içi eklenip hepsi birlikte kızarıncaya kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Muhallebi malzemelerinden krema ve vanilya hariç diğerleri tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir, en son vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Muhallebinin içerisine krema eklenir ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Servis yapılacak olan kare borcama önce kadayıflardan biraz yayılır onun üzerine muhallebi yayılır, daha sonra üzerlerine kalan kadayıflardan biraz daha yayılır ve buzdolabında en az 4 veya 5 saat bekletilir, kalan kadayıf çıtırları bir kavanoza konulup kapağı kapalı olarak saklanır ve servis esnasında kullanılır. Soğuyan tatlı dilimlenerek servis tabağına alınır ve üzerine kalan kadayıf çıtırlarından konulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder