Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
Fındık veya ceviz içi
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
Fındık veya ceviz içi
Yapılışı: Tencerenin
içerisine tereyağı konulup eritilir. Daha sonra un eklenir ve ocağın altı kısık
şekilde 18 veya 20 dakika kavrulur, yalnız unun renginin değişmemesine dikkat
edilmelidir yani unun rengi koyulaşmamalıdır. Daha sonra yavaşça süt eklenir ve
koyulaşıncaya kadar çevirerek pişirilir. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca şeker
eklenir ve muhallebi göz göz olunca ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenip
karıştırılır. Muhallebi güveç kaplarına pay edilip 180 dereceli fırının ızgara
ayarında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerleri
istenilen şekilde süslenir ve tatlı ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder