1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Mercimekler güzelce yıkanıp süzgece alınır, daha sonra süzdürülen mercimekler bir tencereye alınır, üzerine ölçülü suyu ve tuzu eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika orta harlı ocakta pişmeye bırakılır. Sütlüğün veya çukur bir tavanın içerisine tereyağı ve un alınır ve unun kokusu gidinceye kavrulur. Pişmekte olan mercimekten 1 kepçe unun üzerine alınıp güzelce karıştırılır ve un tenceredeki mercimeklerin üzerine eklenir, damak zevkine göre limon suyu da eklenir ve bu şekilde de bir iki taşım kaynatılır. Daha sonra çorba blenderden pürüzsüz oluncaya kadar çekilir ve çorba servis kasesine alınır. Cezveye zeytinyağı ve pul biber konulup ısıtılır ve çorbanın üzerine gezdirilerek dökülüp çorba servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder