2 tane enginar
10 tane kornişon turşu
1 tane kapya biber
Mısır konservesi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5 dal taze soğan
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:Küçük bir tencereye su konulup kaynatılır, içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu ve küpler halinde doğranmış olan enginarlar eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzdürülüp geniş bir kâseye alınır.
Soğuyan
enginarların üzerine ince kıyılmış olan yeşillikler, küçük doğranmış olan kornişon
turşular, kapya biber ve mısır eklenir. Damak zevkine göre zeytinyağı, limon
suyu ve tuz eklenir ve hepsi birlikte güzelce karıştırılıp servis tabağına
alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder