16 adet kuru incir
Üzeri için:
Toz fıstık veya ceviz içi
Yapılışı: İncirler
bir kase içerisine alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup 20 dakika
kadar bekletilir. Daha sonra incirler suyun içerisinden alınıp küçük küpler
halinde doğranıp geniş bir kase içerisine alınır. Süt bir tencere içerisine alınır
ve serçe parmak batırıldığında 8 saniye sıcaklığa dayanılacak şekilde ısıtılır,
yani yoğurt mayalama ısısında ısıtılır. Isıtılan sütten 2 bardak kadar
incirlerin üzerine konulup blendırdan geçirilir ve pürüzsüz kıvam alması
sağlanır. Daha sonra kalan süt eklenip güzelce karıştırılır ve kaselere pay
edilir. Benim bu ölçümden 8 kase çıkıyor, eğer az yapmak isterseniz ölçüyü
yarıya indirip 4 kase yapabilirsiniz. Hazırlanan kaselerin üzerleri örtülüp
oda ısısında 3 saat bekletilir. Daha sonra bekletilen tatlıların üzerleri
açılıp hiç ellemeden 3 saat de buzdolabında bekletilir. Hazır olan tatlıların
üzerleri istenilen şekilde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder