Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Üzerini bulamak için:
1 kâse irmik
Üzeri için:
Toz antep fıstığı
1 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Üzerini bulamak için:
1 kâse irmik
Üzeri için:
Toz antep fıstığı
Yapılışı: Şerbet için şeker
ve su bir sütlüğe alınıp güzelce karıştırılır ve şeker eriyinceye kadar
ılıtılıp sonra soğumaya bırakılır, yani bu tatlının şerbeti kaynatılmadan hazırlanıyor.
Hamur için yumurta, yoğurt ve sıvı yağ geniş bir kâseye konulup spatula ile güzelce
karıştırılır. Daha sonra irmik eklenip oda güzelce karıştırılır. En son un,
vanilya ve kabartama tozu da eklenip karıştırmaya devam edilir. Hamur tamamen toparlanınca
limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve irmiğe
bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Bütün hamura aynı işlem
yapılır. Hazırlanan hamurlar 170 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Pişen tatlı hamurları daha küçük bir tepsiye alınır ve sıcakken üzerine soğuk
şerbet gezdirilerek dökülür ve şerbetini tamamen çekinceye kadar beklenir. Daha
sonra şerbetini çeken tatlının üzeri toz fıstık ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder