2
tane yumurta
1 tane portakal
2 tane havuç
1 tane portakal
2 tane havuç
1
yemek kaşığı dolusu bal (tatlı seviyorsanız 2 dolu yemek kaşığı bal kullanabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tam buğday unu
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tam buğday unu
Yapılışı: Portakal kabukları ile birlikte büyük
parçalara doğranıp rondoda çekilir. Havuçlar rendelenip portakalın üzerine
alınıp her ikisi de rondoda püre haline gelinceye kadar çekilir. Daha sonra karışım
geniş bir kâseye alınır, üzerine yumurtalar, bal, tarçın ve vanilya eklenip
hepsi karıştırılır. En son un ve kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlanan
karışım yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yayılıp üzeri spatula ile
düzeltilir. 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kürdan testi yapılır ve fırından
çıkartılır. Kek kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Tamamen soğuyunca dilimlenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder