23 Mart 2022 Çarşamba

İÇERİSİNDE ŞEKER OLMAYAN PORTAKALLI HAVUÇLU KEK



Malzemeler:
2 tane yumurta
1 tane portakal
2 tane havuç
1 yemek kaşığı dolusu bal (tatlı seviyorsanız 2 dolu yemek kaşığı bal kullanabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tam buğday unu
 

Yapılışı: Portakal kabukları ile birlikte büyük parçalara doğranıp rondoda çekilir. Havuçlar rendelenip portakalın üzerine alınıp her ikisi de rondoda püre haline gelinceye kadar çekilir. Daha sonra karışım geniş bir kâseye alınır, üzerine yumurtalar, bal, tarçın ve vanilya eklenip hepsi karıştırılır. En son un ve kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yayılıp üzeri spatula ile düzeltilir. 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kürdan testi yapılır ve fırından çıkartılır. Kek kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Tamamen soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: