500 gr taze ispir fasulyesi
2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
5 diş sarımsak
2 tane havuç
1 tane büyük kereviz
Kereviz sapı ve yaprağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım portakal suyu
Yarım limon suyu
2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
5 diş sarımsak
2 tane havuç
1 tane büyük kereviz
Kereviz sapı ve yaprağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım portakal suyu
Yarım limon suyu
Yapılışı: Soğanlar ve 1 tatlı kaşığı şeker tencereye alınıp
pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım ay şeklinde doğranmış olan havuçlar ve
küçük doğranmış olan kereviz sapları eklenir ve kavurmaya devam edilir. Küp
şeklinde doğranmış olan kereviz ve sarımsaklar eklenir. Fasulyeler eklenir ve
fasulyelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir. Limon ve portakal suyu
eklenir, ince doğranmış olan kereviz yaprakları da eklenir. Tuz ve kalan şeker
eklenip tencerenin üzeri buharı içerisinde kalması için ıslatılmış fırın kâğıdı
ile kapatılıp tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte fasulyeler
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen pilaki tenceresinde soğutulur ve sonra
servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder