Malzemeler:
150 gr yaş kadayıf
2 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Muhallebi için:
1,5 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 ml krema (yarım paket)
Süslemek için:
Çilek
Antep fıstığı
Yapılışı: Kadayıf, pudra şekeri ve tereyağ geniş bir kaseye alınıp güzelce harmanlanır. Mafin kalıpları tereyağ ile yağlanır ve hazırlanan kadayıflar 12 mafin kalıbına pay edilir ve ortası çukur olacak şekilde yerleştirilip ortalarına bardak altı ile bastırılır. Hazırlanan kadayıf çanakları 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Muhallebi için, süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. En son vanilya eklenip ılımaya bırakılır. Daha donra krema eklenip mikserle veya çırpıcı ile çırpılır ve kadayıf çanaklarına pay edilir. Üzerleri antepfıstığı ve çilekle süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder