12 Aralık 2021 Pazar

KADINBUDU KÖFTE


Malzemeler:

500 gr yağsız kıyma

Yarım su bardağı pirinç

1 tane kuru soğan

1 tane yumurta

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

Köfteleri bulamak için:

2 tane yumurta

1 su bardağı kadar un

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı: Yemeklik küçük doğranmış soğan az zeytinyağında kavrulur, içerisine kıymanın yarısı eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları ve ince kıyılmış olan maydanoz eklenip ocaktan alınır. Diğer tarafta pirinçler pilav gibi çok az yağ ile pişirilir. Yoğurmak için geniş bir tepsiye bütün malzemeler alınır ve hepsi birlikte yoğrulur ve üzeri kapatılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Daha sonra istenilen büyüklükte köfteler yapılır, (genelde kadınbudu köftesi büyük yapılır ama ben çok büyük sevmediğim için küçük köfteler yaptım) ve una bulanıp yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye köfteler dizilir. Yumurtalar çırpılır ve köfteler yumurtaya bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: