Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Köfteleri bulamak için:
2 tane yumurta
1 su bardağı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Yemeklik küçük doğranmış
soğan az zeytinyağında kavrulur, içerisine kıymanın yarısı eklenir ve kıymanın
saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları ve ince kıyılmış
olan maydanoz eklenip ocaktan alınır. Diğer tarafta pirinçler pilav gibi çok az
yağ ile pişirilir. Yoğurmak için geniş bir tepsiye bütün malzemeler alınır ve
hepsi birlikte yoğrulur ve üzeri kapatılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Daha sonra istenilen büyüklükte köfteler yapılır, (genelde kadınbudu köftesi
büyük yapılır ama ben çok büyük sevmediğim için küçük köfteler yaptım) ve una
bulanıp yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye köfteler dizilir. Yumurtalar çırpılır
ve köfteler yumurtaya bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Sıcak olarak servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder