Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
4 tane domates
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Tereyağı tencereye alınıp eritilir, içerisine zeytinyağı ve un eklenip unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça eklenir ve biraz kavrulur. Kabukları soyulup rendelenmiş olan domatesler de eklenir ve domateslerin kokusunun çıkması için 2 dakika kadar kavrulur. Ölçülü su, tuz ve karabiber eklenip tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika pişirilir. Pişen çorba içerisinde topaklar kalmasın diye blenderden geçirilir ve en son içerisine süt eklenip 1 veya 2 taşım kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Çorba kaseye alınır ve üzerine kaşar peyniri rendesi konulup sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
4 tane domates
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Tereyağı tencereye alınıp eritilir, içerisine zeytinyağı ve un eklenip unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça eklenir ve biraz kavrulur. Kabukları soyulup rendelenmiş olan domatesler de eklenir ve domateslerin kokusunun çıkması için 2 dakika kadar kavrulur. Ölçülü su, tuz ve karabiber eklenip tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika pişirilir. Pişen çorba içerisinde topaklar kalmasın diye blenderden geçirilir ve en son içerisine süt eklenip 1 veya 2 taşım kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Çorba kaseye alınır ve üzerine kaşar peyniri rendesi konulup sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder