EJDER TATLISI
Malzemeler:
1 lt süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak eksik mavi haşhaş
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerinin peltesi için:
1 kase çilek veya frambuaz, ahududu vsss….
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı: Süt, şeker, irmik ve haşhaş bir tencereye alınır ve ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. En son tereyağı ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır. Muhallebi ıslatılmış olan oluklu tart kalıbına boşaltılır ve ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çilekli pelte için çilekler rondodan çekilip bir tencereye alınır üzerine şeker, nişasta, ve su eklenir ve karıştırarak ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Soğuyan muhallebi servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki boşluğa çilekli pelte yayılır, kenarları toz fıstık ile süslenip buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Daha sonra tatlı dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder