500 gr kuru bakla
2 tane büyük kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Baklalar yıkanır ve tencereye alınır. İçerisine kuru soğanlar dörde bölünerek konur ve üzerini üç parmak geçecek kadar su konulur ve kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirilir, kıvamı çok katı olursa çatlama olur bunun için kaynamış su eklenir, en son şeker, tuz ve zeytinyağı eklenip blendırdan geçirilir. Kare borcam zeytinyağı ile yağlanır ve hazırlanan karışım içerisine boşaltılır. Oda ısısında tamamen soğuyunca üzeri streç filim ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir. Daha sonra fava bir tepsiye teres çevrilir ve dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerleri dereotu ile süslenir ve üzerlerine zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder