20 Aralık 2021 Pazartesi

SUSAMLI PEKMEZLİ KROKAN


Malzemeler:
1 su bardağı susam
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı ceviz içi
 
Yapılışı: Yanmaz tavaya veya sütlüğe susam konulup susamın rengi dönünceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine ceviz eklenir az çevrilir. En son pekmez eklenir ve ocağın altı kısılıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan karışım yağlı kağıt üzerime alınıp üzeri düzeltilir ve diğer yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane ile düzeltilir. Bu şekilde buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir, üzerindeki kağıt kolayca kalksın diye. Üzerindeki yağlı kağıt kaldırılır ve küçük kareler olacak şekilde bıçak ile kesilir. Daha sonra derin dondurucuda 1 saat kadar bekletilir ve kesilen yerlerden kırılarak servis tabağına alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.
 
 

 

Hiç yorum yok: