Malzemeler:
50 gr tereyağı
1 kg havuç rendesi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket pötibör bisküvi
Üzeri için:
1 kase Hindistan cevizi
Yapılışı: Tereyağı bir tencere içerisine alınıp eritilir. Daha sonra rendelenmiş olan havuçlar ve şeker eklenip kısık ateşte havuçlar yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar pişirilir (30 dakika kadar). Havuçlar yumuşayınca ocağın altı hızlı olarak açılır ve içerisine ceviz içi eklenip biraz daha çevrilir ve en son tarçın eklenip ocaktan alınır. İlk sıcaklığı çıkınca iri ufalanmış olan bisküviler eklenir ve güzelce yoğrulur. Hazırlanan karışımdan küçük parçalar alınıp avuç içerisinde yuvarlanıp Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır. Buzdolabında soğutulup servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder