30 Mayıs 2021 Pazar

LİMONLU VE ÇİLEKLİ DONDURMA




Limonlu dondurma için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
Çilekli dondurma için:
1 poşet çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
 
Yapılışı: Limonlu dondurma için krem şanti ve soğuk süt bir kase içerisine alınıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler çırpılıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Başka bir kase içerisinde yumurta ve şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçerisine limon kabuğu, limon suyu, zerdeçal ve vanilya eklenip hepsi birlikte çırpmaya devam edilir. Daha sonra hazırlanan karışım buzdolabında bekletilen krem şantili karışım ile birleştirilip hepsi birlikte 3 veya 4 dakika kadar mikserle çırpılır. Dondurma ne kadar çok çırpılır ise o kadar güzel kıvamlı olur. Hazırlanan dondurma karışımı kapalı bir kabın içerisine boşaltılır.
Çilekli dondurma için çilekli krem şanti karışımı ve soğuk süt bir kase içerisine alınıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpılır. Diğer malzemeler çırpılıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Yumurta ve şeker başka bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçerisine vanilya da eklenip çırpılır. Daha sonra hazıralanan karışım buzdolabında bekletilen krem şantili karışıma eklenip hepsi birlikte 3 veya 4 dakika mikserle çırpılır. Hazırlanan çilekli dondurma limonlu dondurmanın yanına konulup üzeri düzeltilir. Daha sonra dondurmalaraın kapağı kapılı olarak derin dondurucuda en az 6 saat bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Dondurmalar istenirse ayrı kap içerisinde de muhafaza edilebilir.
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok: