22 Mayıs 2021 Cumartesi

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

 



Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 paket vanilya
Üzeri sosu için:
500 gr çilek
4 yemek kaşığı toz şeker
2 silme yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su nişastayı açmak için
 
Yapılışı: Şeker, un ve süt bir tencereye alınır güzelce karıştırılıp ocağa alınır . Daha sonra damla sakızı eklenip göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. En son vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır ve ocaktan alınır. Biraz ılıyınca mikserle 2 dakika kadar çırpılıp kaselere çok dolu olmayacak şekilde pay edilir.
Çilek peltesi için çilekler rondodan geçirilip bir tencereye alınır, içerisine şeker eklenip kaynamaya bırakılır. Nişasta küçük bir kase içerisinde yarım çay bardağı su ile açılır ve kaynayan çileğe ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir, eğer çilekler az sulu ise kıvamı çok koyu olabilir bu esnada az su ilave edilebilir. Daha sonra kâselerin boş kalan bölümüne hazırlanmış olan çilek peltesinden konulur ve soğutulup buzdolabında bekletilir. Servis yapılacağı zaman istenirse üzeri nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun

 


Hiç yorum yok: