9 Mayıs 2021 Pazar

PANDİSPANYA


Malzemeler:
5 tane yumurta
225 gr şeker (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
180 gr un (1,5 su bardağı)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı kaynar su

Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için yumurta sarıları ve akları ayrılır, aklarına bir fiske tuz konulur ve köpük gibi olana kadar çırpılır. Çırpılan kap ters çevrildiğinde aklar akmamalıdır. Yumurta sarıları şeker ile biraz çırpılır, içerisine 2 yemek kaşığı kaynar su eklenir ve tekrardan beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve mixerle karıştırılır, bu karışıma yumurta akları azar azar eklenir ve spatula ile alttan üstte doğru yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır. Katı yağ ile yağlanmış 26 cm lik kelepçeli kalıba karışım boşaltılır ve 1 –2 kez tezgâha vurulup içerisindeki hava kabarcıkları çıkarılır. Önceden ısıtılmış 160⁰ fırında 30 dakika pişirilir ve soğuyunca kalıptan çıkarılır. İstenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: