Malzemeler:
5 tane yumurta
225 gr şeker (1
su bardağı + 2 yemek kaşığı)
180 gr un (1,5
su bardağı)
1 paket vanilya
Yarım paket
kabartma tozu
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı
kaynar su
Yapılışı: Pandispanyayı
hazırlamak için yumurta sarıları ve akları ayrılır, aklarına bir fiske tuz
konulur ve köpük gibi olana kadar çırpılır. Çırpılan kap ters çevrildiğinde
aklar akmamalıdır. Yumurta sarıları şeker ile biraz çırpılır, içerisine 2 yemek
kaşığı kaynar su eklenir ve tekrardan beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra
un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve mixerle karıştırılır, bu
karışıma yumurta akları azar azar eklenir ve spatula ile alttan üstte doğru
yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır. Katı yağ ile yağlanmış 26 cm lik
kelepçeli kalıba karışım boşaltılır ve 1 –2 kez tezgâha vurulup içerisindeki
hava kabarcıkları çıkarılır. Önceden ısıtılmış 160⁰ fırında 30 dakika pişirilir
ve soğuyunca kalıptan çıkarılır. İstenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder