Malzemeler:
1 tane kemikli tavuk göğsü3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Muskat rendesi
Kaşar rendesi
Yapılışı: Tavuk göğsü yıkanır, üzerini geçecek kadar su ilavesi ve 1 tatlı kaşığı
tuz ile haşlanır. Haşlanan tavuk eti didiklenip bir kenara alınır. Bir
tencerede veya tavada un ve yağ biraz kavrulur ve içerisine soğuk süt eklenip
sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır, daha sonra tavuk
suyu eklenip sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. İçerisine
tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra hazırlanan beşamel sostan üzeri için 2
yemek kaşığı kadar ayrılır ve kalan beşamel sos ile tavuk etleri karıştırılır
ve yağlanmış kare borcama yayılır. Üzerine ayırdığımız beşamel sos yayılır ve
en üstüne de kaşar rendesi serpiştirilir. 180 dereceli fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder