29 Mayıs 2021 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Malzemeler:
1 tane kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Muskat rendesi
Kaşar rendesi

Yapılışı: Tavuk göğsü yıkanır, üzerini geçecek kadar su ilavesi ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. Haşlanan tavuk eti didiklenip bir kenara alınır. Bir tencerede veya tavada un ve yağ biraz kavrulur ve içerisine soğuk süt eklenip sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır, daha sonra tavuk suyu eklenip sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. İçerisine tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra hazırlanan beşamel sostan üzeri için 2 yemek kaşığı kadar ayrılır ve kalan beşamel sos ile tavuk etleri karıştırılır ve yağlanmış kare borcama yayılır. Üzerine ayırdığımız beşamel sos yayılır ve en üstüne de kaşar rendesi serpiştirilir. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: