15 Mayıs 2021 Cumartesi

CANTIK

Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı, 115 gr çay bardağı
12 adet pide için
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 veya 4 su bardağı un
İçi için:
300 gr kıyma
2 tene kuru soğan
1 tane kırmızıbiber
2 tane yeşil biberi
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber,
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
 
Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra yağ, tuz ve kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
İçini hazırlamak için kıyma hariç diğer malzemeler rondodan çekilir ve kıyma da eklenip hepsi birlikte yoğrulur.
Mayalanan hamur 12 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tezgâh üzerinde elle ortası çukur kalacak şekilde açılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzeri örtü ile kapatılıp tepsi mayası için 10 dakika bekletilir. Daha sonra bezlerin ortası kenarlara doğru genişletilir ve kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür. Ortadaki çukur kısımlarına da hazırlanan iç malzemesinden konulur ve hafifçe bastırılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 


Hiç yorum yok: