20 Mayıs 2021 Perşembe

YOĞURTLU KUSKUS SALATASI



Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
1 dolu kâse süzme yoğurt
4 yemek kaşığı normal yoğurt
2 diş sarımsak
1 kâse garnitür
1 kâse kornişon turşu
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı: Bir tencereye 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz konulup kaynatılır. Daha sonra kuskus kaynamış su içerisinde makarna gibi haşlanır ve süzgeçten geçirilir.  Biraz soğuyunca diğer malzemelerle birlikle geniş bir kap içerisinde karıştırılır ve ister servis tabağına alınıp istenirse de bir kalıp içerine bastırılarak yerleştirilir, 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra kalıpta yapıldıysa kalıp servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: