YOĞURTLU KUSKUS SALATASI
Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
1 dolu kâse süzme yoğurt
4 yemek kaşığı normal yoğurt
2 diş sarımsak
1 kâse garnitür
1 kâse kornişon turşu
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tencereye 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz konulup kaynatılır. Daha sonra kuskus
kaynamış su içerisinde makarna gibi haşlanır ve süzgeçten geçirilir. Biraz soğuyunca diğer malzemelerle birlikle
geniş bir kap içerisinde karıştırılır ve ister servis tabağına alınıp istenirse
de bir kalıp içerine bastırılarak yerleştirilir, 2 saat kadar buzdolabında
bekletilir. Daha sonra kalıpta yapıldıysa kalıp servis tabağına ters çevrilir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder