Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:3 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
100 veya 200 gr kadar beyaz peynir
10 adet siyah zeytin
1 tane kapya biber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu (istenirse)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yumurtalar, süt ve sıvı yağ geniş bir kase içerisine alınıp mikserle çırpılır. Daha sonra unlar, tuz ve kabartma tozu eklenir ve hepsi birlikte mikserle çırpılır. En son ezilmiş peynir, küçük doğranmış olan zeytin, küçük doğranmış olan kapya biber ve ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu eklenip hepsi birlikte çırpılır. Hazırlanan karışım yağlı kâğıt serilmiş olan baton kek kalıbına veya istenilen bir kalıba boşaltılır ve 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Pişen kek ılıyınca kalıptan çıkartılıp soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder