Malzemeler:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 paket kuru maya (10 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı
Arası için:
2 diş sarımsak
50 gr tereyağı (yumuşak)
1 tutam maydanoz istenirse
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Ilıtılmış su ve süte şeker ve maya
eklenip karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer
malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılıp üzeri kapatılarak mayalanmaya
bırakılır. Tereyağına
pul biber, kekik ve ezilmiş sarımsak eklenip hepsi güzelce karıştırılır.
Mayalanan hamur merdane yardımı ile yarım cm kalınlıkta dikdörtgen şekilde açılır.
Açılan bezeye tereyağlı karışım her tarafına sürülür ve hamur rulo şeklinde
sarılır ve ortadan 2’ye kesilir. Kesilen iki parça hamur kesilen kısımlar üste
gelecek şekilde birbirine dolanır ve uç kısımları birleştirilip yağlı kâğıt
serilmiş uzun kek kalıbına veya tepsiye yerleştirilir, üzeri örtü ile kapatılıp
ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar bekletilir. Daha sonra 180 dereceli fırında
üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder