24 Mayıs 2021 Pazartesi

SARIMSAKLI EKMEK

 


Malzemeler:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 paket kuru maya (10 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı
Arası için:
2 diş sarımsak
50 gr tereyağı (yumuşak)
1 tutam maydanoz istenirse
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
 

Yapılışı: Ilıtılmış su ve süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılıp üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.  Tereyağına pul biber, kekik ve ezilmiş sarımsak eklenip hepsi güzelce karıştırılır. Mayalanan hamur merdane yardımı ile yarım cm kalınlıkta dikdörtgen şekilde açılır. Açılan bezeye tereyağlı karışım her tarafına sürülür ve hamur rulo şeklinde sarılır ve ortadan 2’ye kesilir. Kesilen iki parça hamur kesilen kısımlar üste gelecek şekilde birbirine dolanır ve uç kısımları birleştirilip yağlı kâğıt serilmiş uzun kek kalıbına veya tepsiye yerleştirilir, üzeri örtü ile kapatılıp ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar bekletilir. Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: