Malzemeler:
1 kase kuru evelik otu
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu (istenirse)
Yapılışı: Evelik otu bir kâseye
alınır ve üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip 10 dakika bekletilir ve
kara suyu süzdürülür.
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur, içerisine
salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Yıkanmış olan mercimek eklenir biraz daha
çevrilir, bulgur eklenir ve üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edilir ve
20 dakika pişirilir. Pişmekte olan çorbanın suyu kontrol edilir suyu az gelirse
su ilave edilir, evelik otu da eklenir, istenirse limon suyu ve pul biber
eklenir, 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve 20 dakika da bu şekilde pişirilip
sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder