Malzemeler:
1 tane
karnabahar
2 bağ
roka
1 demet
maydanoz
2 tane
közlenmiş kapya biber
1 tane
nar
1 tane
kırmızı soğan
1 su bardağı
haşlanmış nohut
1 avuç
ceviz içi
Sosu için:
Limon,
zeytinyağı
1 diş
sarımsak
Tuz,
karabiber, toz kırmızıbiber
Nar
ekşisi
Yapılışı: Karnabaharlar küçük çiçeklere ayrılır, tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ve zeytinyağı ile harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır ve 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir. Haşlanmış olan nohutlar tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber ve zeytinyağı ile harmanlanıp iyice kızdırılmış teflon bir tavada sotelenir. Yeşillikler, soğan ve közlenmiş biber doğranır ve hepsi birlikte harmanlanıp servis tabağının tabanına yayılır. Üzerine fırınlanmış olan karnabaharlar yayılır, onun üzerine nohutlar, ceviz içi ve nar serpiştirilir. Sos malzemesi karıştırılır ve saltanın üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder