18 Şubat 2019 Pazartesi

ROKALI KARNABAHAR SALATASI


Malzemeler:
1 tane karnabahar
2 bağ roka
1 demet maydanoz
2 tane közlenmiş kapya biber
1 tane nar
1 tane kırmızı soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 avuç ceviz içi

Sosu için:
Limon, zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Nar ekşisi

Yapılışı: Karnabaharlar küçük çiçeklere ayrılır, tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ve zeytinyağı ile harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır ve 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir. Haşlanmış olan nohutlar tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber ve zeytinyağı ile harmanlanıp iyice kızdırılmış teflon bir tavada sotelenir. Yeşillikler, soğan ve közlenmiş biber doğranır ve hepsi birlikte harmanlanıp servis tabağının tabanına yayılır. Üzerine fırınlanmış olan karnabaharlar yayılır, onun üzerine nohutlar, ceviz içi ve nar serpiştirilir. Sos malzemesi karıştırılır ve saltanın üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: