Malzemeler:
1 paket muz
veya kivi jölesi
1 kâse nar
tanesi
1 tane muz
İrmik
tatlısı için:
Yarım litre süt
Yarım su
bardağı şeker
Yarım su
bardağı irmik
Yarım paket
vanilya
Yapılışı:
Vişne jölesi bir kâseye alınır ve üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su
konulup topak kalmayıncaya kadar karıştırtılır. Islatılmış olan kalıba vişne
jölesi boşaltılır, üzerine nar taneleri serpiştirilir ve katılaşıncaya kadar
buzdolabında bekletilir.
Süt, irmik ve
şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca
vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Katılaşmış olan vişne jölesinin üzerine
irmik tatlısı yayılır ve oda katılaşıncaya kadar bekletilir.
En son muz
jölesi kâseye alınır ve üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su konulup topak
kalmayıncaya kadar karıştırılır. Katılaşmış olan irmik tatlısının üzerine muz
jölesi boşaltılır ve üzerine dilimlenmiş olan muz dizilir. Tatlı bu şekilde de katılaşıncaya
kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan tatlı servis tabağına ters çevrilir ve
dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder