3 Şubat 2019 Pazar

İKİ KAT MEYVE JÖLESİ ARASINDA SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Malzemeler:
1 paket vişne jölesi
1 paket muz veya kivi jölesi
1 kâse nar tanesi
1 tane muz

İrmik tatlısı için:
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
Yarım paket vanilya

Yapılışı: Vişne jölesi bir kâseye alınır ve üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su konulup topak kalmayıncaya kadar karıştırtılır. Islatılmış olan kalıba vişne jölesi boşaltılır, üzerine nar taneleri serpiştirilir ve katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletilir.
Süt, irmik ve şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Katılaşmış olan vişne jölesinin üzerine irmik tatlısı yayılır ve oda katılaşıncaya kadar bekletilir.
En son muz jölesi kâseye alınır ve üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su konulup topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Katılaşmış olan irmik tatlısının üzerine muz jölesi boşaltılır ve üzerine dilimlenmiş olan muz dizilir. Tatlı bu şekilde de katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan tatlı servis tabağına ters çevrilir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: