Malzemeler:
İçi
için:
6 tane orta boy
elma
Yarım su bardağı
şeker
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 çay bardağı
çekilmiş ceviz içi
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağı
şeker
1 çay bardağı
süt
1,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Elmalar rendelenir ve ölçülü şeker ile hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirilir.
İçerisine en son tarçın eklenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine karışım
yayılır.
Keki hazırlamak
için sıvı malzemeler mixerle çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenip
hepsi birlikte çırpılır. Tepsideki soğumuş olan elmalı karışımın üzerine kek
karışımı her tarafına gelecek şekilde yayılır. 170 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkarılınca yere yağlı kâğıt serilir ve kek kısmı yere gelecek şekilde
kek ters çevrilir ve elmalı kısmın üzerindeki yağlı kâğıt kaldırılır ve tekrardan
üzerine konulup rulo şeklinde sarılır. Üzeri temiz bir bez ile kapatılıp
soğumaya bırakılır. Kek soğuyunca açılıp ortasındaki kâğıt çıkarılır ve üzerine
çekilmiş olan ceviz içi serpiştirilip tekrardan rulo şeklinde sarılıp servis
tabağına alınır. Üzerine pudra şekeri elenir ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder