18 Şubat 2019 Pazartesi

MANTAR SOSLU MİLFÖYDE KÖFTE



Malzemeler:
Köftesi için:
750 gr kıyma
1 tane küçük kuru soğan
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Mantar sosu için:
1 paket mantar
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sosu için:
2 tane köy biberi
3-4 diş sarımsak
6 tane domates rendesi
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerini kaplamak için:
8 tane kare milföy hamuru
Yapılışı: Köfte malzemeleri yoğrulur ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir.
Bu arada mantar sos yapılır. Bunun için kuru soğan piyazlık doğranır ve zeytinyağı ile sotelenir. İçerisine dilimlenmiş olan mantarlar eklenir ve mantarların saldığı suyu çekinceye kadar sotelenir. En son baharatları ve maydanoz eklenip ocaktan alınır.
Domates sosunu hazırlamak için biberler yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı ile sotelenir. İçerisine sarımsaklar, domates rendesi ve baharatlar eklenir kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Dinlenen köfte malzemesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır, ortası oyuk simit şeklinde tepsiye yerleştirilir. Üzerine çok az sıvı yağ ile düzeltilir. Önce 200 dereceli fırında üzeri kuruyacak şekilde 10 dakika kadar pişirilir. Daha sonra fırın 150 dereceye düşürülür ve 30 dakika da bu şekilde pişirilir.
Milföy hamurunun 4 parçası kare olacak şekilde birleştirilir ve merdane ile inceltilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Milföyün üzerine köfte ölçüsünde mantar sostan yayılır, onun üzerine köfte yerleştirilir. Diğer 4 parça milföy gene birleştirilip açılır ve köftenin üzerine kaplanır. Kenarları rulet veya bıçak ile kesilir. Kenarlardan artan milföyler ince şerit kesilir ve köftenin üzerine bantlar şeklinde yerleştirilir. En üstüne yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Köfteler dilimlenerek domates sosu ile servis yapılır. Afiyet olsun.
           



Hiç yorum yok: