Malzemeler:
1 kg pırasa
150 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
4 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı pirinç
Yapılışı: Yemeklik doğranmış olan kuru soğan zeytinyağı ilavesi ile tencereye alınır ve soğanlar güzelce kavrulur. Daha sonra içerisine kıyma eklenir kıyma da kavrulur, halka şeklinde doğranmış havuçlar eklenir onlarda biraz çevrilir. Salçalar ilave edilir halka şeklinde doğranmış olan pırasalar eklenir pırasalarda birazcık çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edilir ve pırasalar biraz yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra yıkanmış olan pirinç ilave edilir pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder