Malzemeler:
2 tane kabak2 tane havuç
1 tane kereviz
1 tane kapya biber
1 demet roka veya semizotu
1 avuç fındık (istenirse)
Sosu için:
1 limon suyu
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
Tuz, pul biber, sumak, kekik, zeytinyağ
Üzeri için:
Nar ekşisi
Yapılışı: Kabak, havuç, kereviz, kapya biber jülyen şeklinde doğranır. Kereviz limonlu suda bekletilir ki kararmasın diye. Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağ konulup önce havuçlar yumuşayana kadar sotelenir, sonra suyu süzülen kerevizler, sonra kabak en son da kapya biberler aynı tencere içerinde sotelenip tabağa alınır. Rokalar iri doğranır. Sos malzemesi karıştırılır ve bütün malzemeler geniş bir kap içerisinde güzelce karıştırılıp servis tabağına alınıp üzerine nar ekşisi gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder