3 veya 4 tane kereviz
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tane portakal suyu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane küp şeker
Yapılışı: Kerevizler derin bir şekilde soyulur ve limonlu suda bekletilir. Daha sonra halka şeklinde doğranır ve tekrardan limonlu suya bırakılır ki kerevizler kararmasın diye. Soğanlar piyazlık şekilde doğranır. Havuçların kabukları kazınır ve verev şeklide doğranır. Tencereye zetinyağı konulup soğanlar kavrulur, tuz ve şeker eklenir ve içerisine havuçlar da eklenip beraber kavrulur. Daha sonra suda bekletilen kerevizler eklenir ve üzerine portakal suyu, limon suyu ve 1 su bardağı da su eklenir ve kısık ateşte 35 veya 40 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kontrol edilir. Kereviz tenceresine soğutulduktan sonra servis tabağına alınır, üzerlerine soğanlı havuçlu karışımdan konulur ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder