Malzemeler: 3 tane yufka 1 şişe (200 ml) maden suyu 1 su bardağı sıvı yağı İçi için: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 tane kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tane kapya biber Tuz, karabiber, pul biber, kimyon Üzeri için: 1 tane yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı süt 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için mercimekler haşlanıp süzdürülür. Kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ilavesi ile tavada güzelce kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış olan kapya biberler eklenip onunla da çevrilir, baharatları eklenir, en son haşlanıp süzülmüş olan mercimekler eklenir ve mercimeklerle de 2 dakika çevirip iç malzemesi soğumaya bırakılır Böreğin sosu için maden suyu ve sıvı yağı bir kase içerisinde karıştırılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine yayılır ve üzerine hazırlanan sostan her tarafına gelecek şekilde sürülür. Yufkanın karşılıklı iki kenarı ortada birleştirilir ve üzerine tekrardan sos sürülür. Daha sonra yufkanın diğer iki tarafı ortada bileştirilip kare şekli elde edilir, bu kısmına da sos sürülür. Hazırlanan kare yufka enden ve boydan 4 parçaya kesilir. Her bir parçanın ortasına hazırlanan ve soğuyan içten konulur ve karşılıklı kanaraları ortada birleştirilip bohça şekli verilip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine katlanan yer alta gelecek şekilde dizilir. Hazırlanan böreklerin üzerine yumurta sarılı karışımdan sürülüp 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan börekler servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder